Voordelen kunstgras

Onderhoudsvrij

Kunstgras is een stuk meer onderhoudsvrij dan natuurgras. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het te veel van je tijd opneemt.

 

Wat ook helpt is dat kunstgras zijn kwaliteit behoudt in alle soorten weer.

 

Je hoeft kunstgras niet veel te onderhouden maar we adviseren wel om er regelmatig een borstel doorheen te halen. Het is altijd handig om je kunstgras schoon te houden zo min mogelijk organisch materiaal erop te laten liggen.

Val dempend

We snappen dat veiligheid heel belangrijk is voor bij je kunstgras. Daarom kan je bij Kunstgrasvleuten kunstgras valdemping halen. De eisen die aan deze valdemping gesteld worden zijn hoog. 

 

Met deze valdemping voor onder je kunstgras zorg je ervoor dat er minder kans is om geblesseerd te raken na een nare val. Ook helpt het de kwaliteit van het kunstgras te behouden door de druk op het grastapijt beter te verdelen.

Verschillende hoogtes

Wanneer je online op zoek bent naar kunstgras, dan ontdek je al snel dat er veel verschillende hoogtes zijn. Hoogtes van kunstgras kunnen verschillen van 20 mm tot wel 65 mm.

 

Verschillende hoogtes van kunstgras hebben verschillende voordelen. Kort kunstgras bijvoorbeeld (ongeveer tot 25 mm) word vaak gebruikt voor sportvelden. Middelhoog kunstgras (25 tot 35 mm) kan dan weer fijn zijn als je wel kunstgras wilt wat goed aanvoelt maar nog wel makkelijk uitwerpselen wilt kunnen opruimen. Dit kan bijvoorbeeld fijn zijn met dieren. 

Kunstgras verschillende hoogtes

Niet van echt te onderscheiden

Kunstgras is nu al niet meer van echt te onderscheiden. Als je twijfelt om kunstgras te halen voor je tuin, omdat je denkt dat het niet genoeg zou lijken op echt gras kunnen wij zeggen dat dit nu gelukkig niet het geval is.

 

In de laatste jaren is in de laatste jaren enorm ontwikkeld tot het punt dat het eigenlijk niet meer van echte te onderscheiden is.

 

Als je bij kunstgras haalt krijg je een echt uitziend gazon met de voordelen die bij kunstgras horen. Dat betekent minder onderhoud en jaarlang goede kwaliteit.

Kunstgras met bloemen